Sun. Dec 10th, 2023

BĂRBAȚI CERCETAȚI PENTRU ÎNȘELĂCIUNE

3 min read

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși, din cadrul Poliției Municipiului
Huși, fac cercetări privind activitatea infracțională a doi bărbați, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.
Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși efectuează cercetări față de doi bărbați, în vârstă de 29 și 30 de ani, din municipiile Iași, județul Iași, și Tecuci, județul Galați, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de înșelăciune.
La data de 8 august polițiștii au fost sesizați de către un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jarndarmi Județean Vaslui, aflat în timpul liber că, în satul Budu Cantemir, comuna Stănilești, județul Vaslui, două persoane de sex masculin ar fi împărțit produse alimentare și nealimentare cetățenilor. Aceștia au precizat
agenților de poliție că împart produse alimentare și non-alimentare cetățenilor.
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni stabilit că cei doi bărbați se foloseau de actele de identitate și date personale, pentru a deschide pe numele persoanelor vătămate conturi online la instituția financiar-bancară străină, sustrăgând în numele persoanelor sumele de bani primite ca bonificație de înscriere.
Ca urmare a cercetărilor efectuate, au fost identificate 36 de persoane vătămate, de pe raza satelor Stănilești și Budu Cantemir, care au fost convinse de cei doi bărbați să își deschidă conturi online, primind, ca recompensă, produse alimentare în valoare
de 100 de lei.
Totodată, în urma controlului efectuat asupra persoanelor, au fost depistate si ridicate in vederea cercetării 18 telefoane mobile, 17 cartele SIM sigilate și 8 cartele SIM desigilate, bunuri alimentare și nealimentare, precum și materiale publicitare false.
In cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.
Polițiștii vasluieni continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul sesizat și probarea întregii activități infracționale a bărbaților.
Atragem atenţia asupra faptului, că în situaţia în care veţi da curs acestor oferte iluzorii, sunteţi pasibili de prejudicii materiale. Pentru a preîntâmpina comiterea unor asemenea fapte, vă recomandăm:
➢ Nu daţi curs la astfel de solicitări! Până nu aţi discutat personal cu un reprezentant oficial, nu transmiteţi nici un fel de date personale sau de siguranţă ale
telefonului personal sau ale cartelelor reîncărcabile pe care le posedaţi!
➢ Nu transmiteţi nimănui datele dumneavoastră personale, mai ales atunci când anumite persoane vă solicită aceste date prin telefon, mesaj sau e-mail!
➢ Informaţi-vă cu privire la diversele oferte pe care le primiţi pe diferite canale de comunicare şi nu vă grăbiţi să le daţi curs fără o verificare prealabilă, tentaţi fiind de obţinerea unor câştiguri pe căi cât mai facile!
➢ Nu transmiteți nimănui datele de pe cardurile dumneavostră și nu trimiteți sume de bani necunoscuților. De cele mai multe ori, în spatele unor astfel de promisiuni se află răufăcători pregătiți să profite de naivitatea dumeavoastră!
➢ Verificați ofertele primite! Nu vă grăbiți să acceptați orice promoție care sună atractiv! Poate fi o încercare de fraudă!
➢ Dacă realizați că cineva încearcă să vă înșele sau v-a înșelat, sunați la 112!

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.