16/07/2024

Corala „Tabor”, a Catedralei Episcopale din Huși, la ceas aniversar

1 min read

Corala „Tabor” a Catedralei Episcopale din Huși a împlinit 14 ani de activitate. Înființată în anul 2009, aceasta a dat răspunsurile liturgice, în duminici și sărbători, la strana Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Huși. Deși de-a lungul anilor s-au mai schimbat generațiile de coriști, nucleul inițial s-a păstrat.
Corala „Tabor” interpretează răspunsurile la Sfânta Liturghie pe 4 voci, și, de-a lungul timpului au participat la diverse festivaluri sau concursuri din țară și din Basarabia, primind inclusiv aprecieri și distincții.
Din primăvara anului 2021, dirijoare este doamna prof. Elisabeta Irimiea, absolventă a Universității de Arte „George Enescu” din Iași, secția Dirijat Cor Academic. Săptămânal, membrii coralei se întâlnesc la repetiții, pentru a-și îmbogăți repertoriul și noțiunile muzicale.
„Ziua de duminică, 6 august 2023, a însemnat pentru Corala Tabor celebrarea celor 14 ani dedicați Domnului prin cântarea în biserică. Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie. Cu acest prilej, am achiziționat și o costumație specială, pentru a completa bucuria slujirii cu lumina Taborului. Îi așteptăm și suntem deschiși spre toți cei care doresc să învețe muzică și să ni se alăture”, a menționat doamna Elisabeta Irimiea, dirijoarea Coralei „Tabor”.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.