23/05/2024

Expozitia „Vacantele si concediile romanilor in perioada comunista”

2 min read

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, instituție aflată sub egida Consiliului Județean Vaslui, organizează în parteneriat cu Muzeul Județean Buzău, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și colecționarii vasluieni Narcis Aprodu și Iulian Jalbă expoziția temporară „Vacanțele și concediile românilor în perioada comunistă”.
Cu această ocazie vă invităm marți, 15 august, orele 11.00, în Sala „Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, la vernisajul acestei expoziții organizată în cadrul Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui.
Prin acest proiect expozițional s-a dorit reconstituirea condițiilor în care românii din perioada comunistă își petreceau concediile și vacanțele în diferite stațiuni de pe litoral sau de la munte, urmărind ilustrarea unei imagini comparative a vacanțelor contemporane cu vacanțele din perioada comunistă.
Vacanțele și concediile au fost mereu apreciate și respectate în perioada anterioară anului 1989, conducerea țării îngrijindu-se ca fiecare român, indiferent de statutul acestuia, să își poată permite un timp în care să se relaxeze, să se trateze pentru a se putea întoarce „în câmpul muncii” complet refăcut și cu forțe proaspete.
Astfel, vizitând această expoziție, publicul matur va putea retrăi cu nostalgie anumite momente din perioada concediilor și vacanțelor, amintiri ce vor fi provocate de obiectele de camping, cort, veselă, rucsac, haine, jucării, jocuri de societate, până la suveniruri, vederi și materiale publicitare, iar cei tineri vor putea înțelege cum se putea realiza o relaxare fără telefoane, wifi și internet.
Vernisajul va fi transmis on-line pe pagina de Facebook a instituției.
Expoziţia va fi deschisă până pe 24 septembrie 2023, de marţi până duminică, între orele 9.00-17.00.
Organizatorii acestei activități sunt prof. dr. Ramona Maria Mocanu, directorul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui si Diana Matei, muzeograf la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.