20/06/2024

BĂRBAT REȚINUT DE CĂTRE POLIȚIȘTII BÂRLĂDENI

2 min read

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din comuna Iana, județul Vaslui, bănuit de comiterea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
La data de 10 iulie 2023, orele 8.20, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, aflați în serviciu de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier pe drumul județean DJ 243, în localitatea/comuna Pogana, județul Vaslui, au depistat un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, care se deplasa din direcția Iana spre Bârlad, condus de către un bărbat de 44 de ani, din comuna Iana.
Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
De mentionat este și faptul că, la data de 03.04.2023* și, respectiv, 25.04.2023**, bărbatul a fost depistat în flagrant de către organele de poliție în timp ce conducea același autoturism, pe drumurile publice, deși nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Ieri, 10 iulie, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Astăzi, acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoriei Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului.
Extras Codul Penal
Articolul 335
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevedere obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Pentru reducerea gradului de victimizare prin producerea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum. Activitățile de supraveghere ale traficului rutier, pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză, vor continua în perioada următoare, atât pe timpul zilei cât și pe cel al nopții.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.