24/07/2024

BĂRBAT REȚINUT DE POLIȚIȘTII SECȚIEI 7 POLIȚIE RURALĂ BANCA

2 min read

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din comuna Banca, județul Vaslui, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.
La data de 7 iulie, orele 15.00, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, de către o femeie, în vârstă de 51 de ani, din localitatea Sălcioara, comuna Banca, cu privire la faptul că, în aceeași zi, soțul său ar fi încălcat măsurile dispuse prin ordin de protecție împotriva sa.
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca au stabilit că, la data de 10 ianuarie 2023, Judecătoria Bârlad a emis împotriva bărbatului de 54 de ani un ordin de protecție, pe o perioadă de 6 luni, prin care acesta a fost evacuat temporar din locuința comună, prin care acesta era obligat să păstreze o distanță de minim 100 de metri față de soția sa și față de locuința acesteia și prin care acestuia îi era interzis să o contacteze pe soție.
Bărbatul a fost depistat, în flagrant, de către echipajul de poliție deplasat în temeiul sesizării, la o distanță de aproximativ 20 de metri de soția sa.
La data de 7 iulie, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore.
Ulterior, la data de 8 iulie, bărbatul cercetat a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a dispus împotriva acestuia măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.