22/05/2024

Ministerul Dezvoltării a trimis bani catre CJ Vaslui și comunele Dodești, Tutova și Ibănești

1 min read

Ministerul Dezvoltării a virat suma de 108.490.404,54 de lei, în vederea decontării facturilor pentru un numar de 142 de obiective de investiții finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și Programul Național de Investiții (PNI) ”Anghel Saligny”.
În județ, valoarea solicitată pentru decontare pe Programul ”Anghel Saligny” se ridică la peste 2,5 milioane de lei. Banii au fost utilizati pentru reabilitarea unui pod și a mai multor drumuri sătești și comunale. Banii au fost primiți de Consiliul Județean Vaslui și comunele Dodești, Tutova și Ibănești. Proiectele au un impact semnificativ asupra dezvoltării durabile și a creșterii calității vieții oamenilor din fiecare localitate. Conform criteriilor de selectare, în județul Vaslui, din totalul celor 178 solicitări de finanțare au fost aprobate 134 de obiective de investiții. Valoarea totală a proiectelor se ridică la 1.444.627.056,57 lei, reprezentând aproximativ 58% din cuantumul tuturor solicitărilor de finanțare.
PNI „Anghel Saligny” are un buget alocat pentru următorii șapte ani de 50 miliarde de lei și vizează investiții în dezvoltarea infrastructurii. Programul funcționează pe modelul PNDL, cu câteva diferențe privind depunerea proiectelor, realizarea investițiilor, decontarea cheltuielilor.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.