16/07/2024

AUGUST, ”LUNA DIASPOREI”, LA VASLUI?

2 min read

Ultima decada a lunii iulie și până pe la jumătatea lunii septembrie, mii de vasluieni dintre cei care lucrează în diverse colțuri ale lumii, se întorc acasă. Este o perioadă plină pentru toți comercianții din județ. Un interval de timp în care se face comrt la nivel maxim la tot felul de bunuri, alimentare sau nu. În semn de respect pentru cei care, cu banii lor, susțin economia locală, Ionel Sandu, managerul general al SC Radical Grup SA Vaslui, propune ca luna august să fie denumită, prin decizie a Consiliului Local Vaslui drept ”Luna diasporei vasluiene”. Proiectul ar urma să perpetueze, an de an, și să-i facă pe vasluienii plecați la muncă pest hotare afară să se simtă apreciați acasă. Ca președinte al oamenilor de afaceri liberali Ionel Sandu lansează o provocare catre consilierii PNL din Consiliul Local Vaslui. Omul de afaceri propune ca luna august să fie desemnată, începând cu acest an, drept ”Luna diasporei vasluiene. Astfel, timp de o lună din an, zona cuprinsă între fostul magazin Elvila și blocul turn din fața fostului magazin Romarta să devină zonă pietonală și de alimentație publică. În această zonă, toate cofetăriile, cafenelele, terasele, fast-food-urile, magazinele vor avea posibilitatea să amenajeze zone de servire în aer liber, pentru clienții care se vor afla pe strada Ștefan cel Mare. De asemeni, va fii lansat afișul ”MULȚUMIM, DIASPORA”, care va putea fi descărcat de pe site-ul Primăriei Municipiului Vaslui. Prin acest afiș toți cei care lucrează în străinătate și revin acasă vor primi o reducere între 1 și 10% la consumația din cafenele, baruri, restaurante, pizzerii, fast-food-uri, servicii de taximetrie, servicii notariale. Cei care doresc să facă o reducere mai mare de 10% pentru diaspora sunt binevenți. Firmele care doresc să fie parte din această campanie de mulțumire vor descărca afișul de pe site-ul Primăriei Municipiului Vaslui și îl vor afișa la loc vizibil, inclusiv în taximetre, iar reducerea se va aplica odată cu prezentarea dovezii că persoana care cumpără locuiește într-o altă țară. ”Luna diasporei vasluiene” ar urma să se desfasoare, an de an, în intervalul 1–31 august.
Reducerile propuse nu sunt obligatorii pentru mediul de afaceri local. Ele se vor aplica doar acolo unde comercianții consideră că pot oferi un bonus pentru cei din diaspora vasluiană.
Rămâne de văzut care va fi decizia care se va lua în Consiliul Local Vaslui. Acum ”mingea” este in..terenul consilierilor vasluieni!!

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.