23/05/2024

BĂRBAȚI REȚINUȚI DE CĂTRE POLIȚIȘTII VASLUIENI PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER

4 min read

Polițiștii vasluieni au reținut două persoane și efectuează cercetări față de acestea, după ce au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.
*
Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Murgeni, din cadrul Poliției Orașului Murgeni, au reținut un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din comuna Epureni, județul Vaslui, bănuit de comiterea infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
La data de 1 iulie, orele 16.40, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Murgeni, aflați în serviciu de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier pe drumul național DN 24A, în localitatea Epureni, comuna Bursuci, județul Vaslui, au depistat un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 41 de ani, din aceeași localitate.
Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta are dreptul de a conduce vehicule suspendat.
Totodată, întrucât șoferul emana halenă alcoolică s-a încercat testarea acestuia cu aparatul alcooltest, însă fiindcă acesta se afla într-o stare avansată de ebrietate și nu s-a reușit testarea acestuia, a fost condus la o unitatea medicală din Murgeni, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Ieri, 4 iulie, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Murgeni l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Astăzi, acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoriei Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Murgeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului.
**
Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din comuna Poienești, județul Vaslui, bănuit de comiterea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
La data de 1 iulie, orele 21.41, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, aflați în serviciu de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier pe drumul județean DJ 245M, în localitatea/comuna Poienești, județul Vaslui, au depistat un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 49 de ani, din aceeași localitate.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Ieri, 4 iulie, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Astăzi, acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoriei Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului.
Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive:
Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat substanțe psihoactive și/sau băuturi alcoolice!
Consumul de substanțe psihoactive și alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul și substanțele psihoactive scad concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.
Extras Codul Penal
Articolul 335
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevedere obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Articolul 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
Pentru reducerea gradului de victimizare prin producerea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum. Activitățile de supraveghere ale traficului rutier, pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză, vor continua în perioada următoare, atât pe timpul zilei cât și pe cel al nopții.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.