16/07/2024

ACȚIUNI CU EFECTIVE MĂRITE DERULATE DE INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN VASLUI

5 min read

BRAVO POLITISTILOR VASLUIENI!

Peste 145 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Vaslui, sprijiniți de jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au acționat Duminică, pe raza județului Vaslui, pentru prevenirea săvârșirii faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a tuturor participanților la trafic care încalcă prevederile legale în vigoare.
Duminică, 2 iulie, peste 145 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, investigarea infracțiunilor economice, siguranță școlară, protecția animalelor, prevenirea criminalității și acțiuni speciale, au desfășurat acțiuni cu efective mărite, pe tot cuprinsul județului Vaslui.
S-a urmărit asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea faptelor cu violenţă în mediul urban și rural, verificarea respectării prevederilor legale referitoare la paza bunurilor, protecția persoanelor, prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţă, de și din auto, de animale și de material lemnos, respectiv pe linia prevenirii prevenirii producerii accidentelor rutiere.
Totodată, prin desfășurarea acțiunilor în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși, precum și în comunele arondate acestora, s-a urmărit creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii prin prezenţa activă a polițiștilor, în vederea prevenirii activităţii infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, în zonele cu risc criminogen ridicat.
Cu ocazia activităților desfășurate, au fost legitimate peste 600 de persoane si controlate peste 450 de vehicule și mopede, fiind testați alcoolscopic și drugtest 120 de conducători auto. Au mai fost verificate 25 de societăți comerciale, 5 cluburi/discoteci și peste 25 de agenți de pază.
De asemenea, polițiștii au aplicat 112 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 45. 600 de lei. Totodată, au fost reținute 4 permise de conducere (4 pentru depășirea limitelor maxime de viteză admise) și 4 certificate de înmatriculare.
Polițiștii au intervenit cu operativitate la 55 de evenimente în această perioadă, toate acestea fiind sesizate prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112.
Exemplificăm


 • La data de 2 iulie, orele 10.52, un echipaj de poliție format din inspectorul șef al Inspectoratului de Poliției Județean Vaslui și un agent de poliție din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, care acționa în baza unui plan de acțiune, derulând activități de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier, pe drumul european DE 581, a depistat, în localitatea Bădeana, comuna Tutova, județul Vaslui, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui care se deplasa din direcția Tecuci spre Bârlad, cu o viteză de 118 km/h, pe un sector de drum unde limita maximă admisă este de 50 km/h.
  Echipajul de poliție a procedat la urmărirea autoturismului depistat, folosind semnalele acustice și luminoase, însă conducătorul autoturismului și-a continuat deplasarea până în municipiul Bârlad, refuzând să oprească și încercând să-și asigure scăparea, pe străzile din zona Gării. În zona străzii Vărăriei, din municipiul Bârlad, conducătorul auto a abandonat autoturismul și a încercat să se sustragă activității de control, prin fugă.
  Ofițerul de poliție a pornit în urmărirea acestuia, pe jos, iar cu sprijinul unui pompier militar din cadrul Detașamentului Bârlad al Inspectoratului de Situații de Urgență ”Podul Înalt” al județului Vaslui, aflat în timpul liber, l-a prins și imobilizat, bărbatul fiind condus la sediul Poliției Municipiului Bârlad, pentru dispunerea măsurilor legale.
  Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că bărbatul identificat, în vârstă de 30 de ani, din Bârlad, avea dreptul de a conduce vehicule suspendat.
  Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
  Suntem fericiţi că printre noi încă mai există oameni care aleg să ia decizia corectă și să intervină activ în astfel de cazuri și avem convingerea că exemplul oferit de acesta va fi urmat şi de către alţi concetăţeni.
  Transmitem mulţumirile noastre domnului plutonier adjutant ANGHEL IONUȚ BOGDAN.
  **
  La data de 2 iulie, orele 18.46, polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județan Vaslui, aflați în serviciu de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier pe drumul european DE 581, în proximitatea municipiului Bârlad, județul Vaslui, au depistat și oprit pentru control un autoturism, înmatriculat în Republica Moldova, condus de către un bărbat din Republica Moldova, care se deplasa din direcția Tutova spre municipiul Bârlad, cu o viteză de 206 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă admisă este de 100 km/h.
  Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amenzi în cuantum total de 2.900 lei și, complementar, i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, pe o perioadă de 120 de zile.
  Extras Codul Penal
  Articolul 335
  Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
  (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
  (2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează persoana care încredințează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că se află în una dintre situațiile prevăzute la alin. (1) și (2) sau sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive.
  Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile cu risc ridicat criminogen.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.