24/07/2024

TINERI REȚINUȚI PENTRU FURT

2 min read

Poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut doi tineri, în vârstă de 24, respectiv 20 de ani, din comuna Bogdana, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt, în forma continuată.
Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui au documentat și probat activitatea infracțională a doi tineri, din comuna Bogdana, bănuiți de comiterea unui furt, la data de 28 iunie, din comuna Bogdana.
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit faptul că, la data de 28 iunie, persoanele bănuite de comiterea infracțiunii s-ar fi deplasat, cu ajutorul a două vehicule, la un punct de exploatare a materialului lemnos de unde ar fi sustras aproximativ 6 metri cubi de material lemnos, de esență cireș, tăiat și depozitat în vederea valorificării.
Ulterior, aceștia ar fi comercializat materialul lemnos sustras, în comuna Bogdana.
Prejudiciul cauzat în urma comiterii infracțiunii estimat la 4.000 de lei a fost recuperat în proporție de 90%.
Ca urmarea a cercetărilor efectuate, s-a stabilit și că cele două persoane cercetate ar fi condus cele două vehicule, pentru derularea activității infracționale, deși tânărul de 24 de ani are dreptul de a conduce vehicule suspendat iar tânărul de 20 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cursul zilei de ieri, 29 iunie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, față de persoanele cercetate a fost luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.
Aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea dispunerii unor măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tinerilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”furt, în formă continuată” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.