16/07/2024

BĂRBAT REȚINUT DE POLIȚIȘTII
SECȚIEI 4 POLIȚIEI RURALĂ HUȘI

2 min read

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși, din cadrul Poliției Municipiului Huși, au reținut un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din comuna Lunca Banului, județul Vaslui, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de amenințare, distrugere și nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție, în formă continuată.

La data de 24 iunie 2023, ora 20.51, Poliția Municipiului Huși a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, de către o femeie, în vârstă de 57 de ani, din localitatea Broșcoșești, comuna Lunca Banului, cu privire la faptul că, în aceeași zi, soțul său ar fi încălcat măsurile dispuse prin ordin de protecție împotriva sa și ar fi amenințat-o cu moartea (agitând cu mâinile un topor și o furcă).
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși au stabilit că, la data de 29 mai 2023, Judecătoria Huși a emis împotriva bărbatului de 62 de ani un ordin de protecție, pe o perioadă de 6 luni, prin care acesta a fost evacuat din locuință și prin care acesta era obligat să păstreze o distanță de minim 100 de metri față de soția sa și față de locuința acesteia.
Cercetările au evidențiat faptul că, în perioada mai 2022 – iunie 2023, bărbatul ar fi încălcat măsurile dispuse împotriva sa, prin ordin de protecție, în mod repetat și, totodată, ar fi amenințat-o pe soția sa și ar fi distrus diverse bunuri din gospodăria acesteia.
La data de 28 iunie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore.
Astăzi, 29 iunie 2023, bărbatul cercetat a fost prezentat Judecătoriei Huși, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus împotriva acestuia măsura arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.