15/07/2024

POLIȚIȘTII VASLUIENI AU DEPISTAT UN CONDUCĂTOR DE MICROBUZ AFLAT SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

2 min read

Ieri, 17 iunie, la orele 8.41, un echipaj de poliție rutieră, din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, care acționa pe drumul național DN 15, în zona intersecției cu drumul județean DJ 247, în comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui, a depistat și oprit, pentru verificare, un microbuz înmatriculat în județul Iași care efectua o cursă ocazională de transport persoane pe traseul Miroslava (județul Iași) – Bârlad (județul Vaslui).
Conducătorul microbuzului, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Miroslava, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În momentul opririi, în microbuz se mai aflau 13 pasageri minori, cu vârste între 6 și 7 ani, și 3 persoane adulte care însoțeau grupul.
Față de bărbat a fost dispusă măsura sancționării contraventionale cu amendă de 2.900 lei. Totodată, barbatului i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile. Mijlocul de transport a fost imobilizat.

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive:
Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat substanțe psihoactive și/sau băuturi alcoolice!
Consumul de substanțe psihoactive și alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul și substanțele psihoactive scad concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.
Pentru reducerea gradului de victimizare prin producerea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum. Activitățile de supraveghere ale traficului rutier, pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză, vor continua în perioada următoare, atât pe timpul zilei cât și pe cel al nopții.

CONDUCEȚI CU GRIJĂ !

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.