15/07/2024

Expozitia ”Ia romaneasca-Emblema Nationala”

1 min read

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, în colaborare cu Muzeul de Etnografie Piatra-Neamț, din cadrul Complexului Muzeal Național Neamț, vă invită să participați vineri, 23 iunie, orele 11.00, în sala „Arta” a instituției, la manifestarea deschisă cu ocazia Zilei universale a Iei (24 iunie) și a Sărbătorii Sânzienelor, activitate concretizată prin expoziția de etnografie „IA ROMÂNEASCĂ – Emblemă Națională”.
Expoziția cuprinde cămăși noi, cusute de un grup de femei inimoase reunite la Șezătoarea de Piatra, după modelul cămășilor vechi din colecția Muzeului de Etnografie Piatra Neamț și după izvoade din Fondul „Elena Niță Ibrian” de la același muzeu.
În cadrul vernisajului, pentru a crea atmosfera de sărbătoare, va avea loc un microrecital al interpretei vasluience Teodora Panainte.
Organizatorii evenimentului sunt prof. dr. Ramona Maria Mocanu, director Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, Florentina Buzenschi, muzeograf la Muzeul de Etnografie Piatra-Neamț, Paula Andreea Nițoi, muzeograf la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui si Marian Antoniu, muzeograf la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.