16/07/2024

A fost lansată lucrarea monografică ,,Bisericile Parohiei Crețești de Sus”

1 min read

Vineri, 9 iunie, a avut loc, în localitatea Crețești de Sus, lansarea volumului monografic ,,Bisericile Parohiei Crețești de Sus”, alcătuit de istoricul Costin Clit, și apărut la editura Horeb a Episcopiei Hușilor, în prima parte a acestui an.
Evenimentul s-a desfășurat în biserica parohială ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Crețești de Sus, după slujba Vecerniei, oficiată de părintele protopop Marius Antohi.
Lansarea acestei impresionante monografii a fost moderată de părintele paroh Radu Șopu, în cadrul întâlnirii luând cuvântul și prezentând impresii despre carte arheologul Costică Asăvoaie și cercetătorul Cosmin Niță, de la Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași și Muzeul de Istorie a Moldovei din Iași.
De asemenea, autorul, domnul profesor Costin Clit, de la Colegiul Național „Cuza Vodă” din municipiul Huși, a prezentat, în linii generale, istoricul celor două biserici ale Parohiei Crețești de Sus.
În continuare, în cimitirul satului Crețești de Sus, a fost oficiată slujba de sfințire a noului Monument al Eroilor, alături de slujba de pomenire a fostului preot paroh Nicolae Bădros (1948 – 1984) și sfințirea crucii de la mormântul său, reabilitat prin dragostea enoriașilor de aici.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.