24/07/2024

Prognoza meteo in intervalul 12-18 iunie

4 min read

La noapt instabilitatea atmosferică va fi pronunțată în cea mai mare parte a Moldovei, unde se va manifesta prin perioade cu înnorări accentuate, averse torențiale și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare vor fi cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp și condiții de grindină. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene pe arii mai restrânse, cu o probabilitate mai mare în nord, centru și sud-vest. Vântul va avea unele intensificări în Bărăgan și Dobrogea, mai ales pe litoral, cu rafale de cel mult 45…55 km/h, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade. BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului, dar cu probabilitate în scădere pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.
LUNI
Vremea va fi în general instabilă și va deveni răcoroasă, chiar rece pentru a doua decadă a lunii iunie în nord-est. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în vestul, sud-vestul, parțial în centrul teritoriului, precum și în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, ce se va manifesta prin înnorări accentuate, averse torențiale, descărcări electrice, iar pe alocuri grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii; cantitățile de apă vor fi importante în Oltenia, local de 30…40 lm/p și izolat de peste 60 l/mp, iar în rest, în medie de 20…35 l/mp. În celelalte regiuni astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Bărăgan, Dobrogea și sudul Moldovei, viteze de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 15…16 grade în nordul Moldovei și 28…29 de grade izolat în Muntenia și vestul Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse între 8 și 17 grade. BUCUREȘTI Vremea va fi normală termic. Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea pentru averse va fi redusă. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 27…29 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.
MARTI
Vremea va fi răcoroasă, chiar rece pentru a doua decadă a lunii iunie în nordul țării și în zonele deluroase din vest și sud-vest. Înnorările vor fi persistente și va ploua în Oltenia, Transilvania, Maramureș, local în Crișana și nord-vestul Munteniei, precum și la munte, unde se vor acumula cantități de apă pe arii restrânse de 15…20 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe suprafețe mici. Vor fi mai ales averse, pe alocuri se vor semnala descărcări electrice și izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-estul țării, dar de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 19 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 18 grade. Pe areale mici se va forma ceață. BUCUREȘTI Cerul va avea înnorări și mai ales spre seară și noaptea vor fi condiții pentru averse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.
MIERCURI
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și seara, când vor fi averse și descărcări electrice în zonele montane, local în centrul și sud-estul țării și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Valorile termice vor crește în majoritatea zonelor, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade, iar cele minime între 9 și 20 de grade. Dimineața și noaptea, pe alocuri va fi ceață. BUCUREȘTI Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, când posibil va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 14…17 grade.
JOI
Vremea va fi caldă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse însoțite de descărcări electrice în vest, nord, centru și pe arii restrânse în restul țării. Ploile vor avea caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor situa între 23 și 32 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade. BUCUREȘTI Vremea se va menține caldă. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua slab, iar vântul va sufla cel mult moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade.
DE VINERI PANA DUMINICA
La începutul intervalului vremea se va menține caldă, apoi valorile termice se vor apropia de mediile multianuale ale perioadei în cea mai mare parte a țării. Temporar vor fi manifestări de instabilitate atmosferică în majoritatea zonelor tarii.

Dorlian David

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.