15/07/2024

Minivacanța de 1 iunie și Rusalii fără incidente majore

2 min read

Pe timpul minivacanței prilejuite de 1 iunie și Rusalii, în județul Vaslui nu au fost înregistrate incidente majore. Peste 200 de jandarmi au fost la datorie pentru ca vasluienii să petreacă timpul liber în siguranță.
În această perioadă, pe lângă misiunile cotidiene de menținere a ordinii publice, jandarmii au fost prezenți la 12 evenimente cu public numeros pentru a se asigura de buna lor desfășurare, unde datorită mobilizării unui dispozitiv important de forțe de ordine, dar și cu sprijinul cetățenilor care au ținut cont de recomandările preventive, nu s-au înregistrat situații de tulburare gravă a ordinii publice.
Pe timpul misiunilor executate, jandarmii vasluieni au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, dintre care 7 avertismente și 10 amenzi în valoare de 3.000 lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, proferare de injurii, refuz de legitimare, provocare și participare la scandal și pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice. De asemenea au fost constate și două infracțiuni de furt de produse alimentare din unități comerciale, una independent și una în cooperare cu polițiștii.
Tot în această perioadă jandarmii au intervenit de 19 ori în urma unor apeluri la 112 sau a solicitărilor primite direct prin telefon, în majoritatea situațiilor pentru aplanarea unor conflicte.
Jandarmii vasluieni mulțumesc cetățenilor care au ales să petreacă în mod responsabil această minivacanță și rămân la datorie în continuare pentru prevenirea fenomenului contravențional și infracțional pe raza județului.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.