24/07/2024

Replici dure la întâlnirea oamenilor de afaceri cu autoritatile judetului

2 min read

Întâlnirea de lucru dintre oamenii de afaceri și administrația locală a debutat cu un schimb acid de replici între omul de afaceri Adrian Porumboiu și Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui. Adrian Porumboiu a spus că este o batjocoră în cheltuirea fondurile publice, iar mediul economic nu este sprijinit. Dumitru Buzatu a replicat că evenimentul nu este dedicat unui „proces al statului”, ci să se dezbată anumite aspecte ale vieții oamenilor.
În discursul sau Adrian Porumboiu a făcut o scurtă descriere a contextului socio-economic în care se găsește astăzi România. Omul de afaceri s-a referit la greva profesorilor, precizând că nu este posibil ca un profesor să primească un salarial de 4.000 de lei/lună. Iar într-o țară unde sistemele de învățământ și sănătate nu funcționează în parametri optimi nu poate fi vorba de un trai decent al oamenilor. În acest context județul Vaslui are nevoie urgent de fonduri guvernamentale pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă. Omul de afaceri a reamintit că a câștigat toate procesele pe care le are cu statul „însă cei care comit tot felul de ilegalități sunt tot pe funcții”.

Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui, a spus că instituția pe care o conduce este prima din România din punct de vedere economico-financiar și nu primește de la stat fonduri. În acest moment a intervenit Dumitru Buzatu care a precizat că evenimentul nu este dedicat unui „proces al statului”, ci să se dezbată anumite aspecte ale vieții oamenilor.
Președintele CJ Vaslui a precizat că a făcut parte din comisiile parlamentare care au lucrat la primele legi de salarizare a profesorilor și a făcut un nou apel să se dezbată tematica pentru care a fost organizat evenimentul și se va vedea și care sunt atribuțiile statului.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.