24/07/2024

O nouă carte semnată de PS Ignatie, Episcopul Hușilor, va fi lansată duminică la Salonul Internațional de Carte Bookfest – ediția 2023

2 min read

Editura Spandugino a anunțat lansarea, duminică, 27 mai 2023, începând cu ora 12.30, în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest – ediția 2023 (???????????????????????????? ????????????, pavilionul B2 – Romexpo) a volumului „Pâinea și Lumina Vieții. Două dialoguri despre Crăciun și Paști”, de Părintele Episcop Ignatie al Hușilor în dialog cu Cristian Pătrășconiu.
Despre lucrare vor vorbi domnii Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Bogdan Tătaru-Cazaban și Cristian Pătrășconiu, avându-l ca moderator pe domnul Paul Marinescu.
Horia-Roman Patapievici: „Ce vedem aici sunt doi oameni – unul e om al Bisericii, celălalt e un om din Biserică – stând de vorbă despre Naștere, Crăciun, Înviere, Paști, om, divinitate, lume, iubire și ștergerea tuturor lacrimilor, așa cum pe vremuri stăteau de vorbă, pe malul râului Ilisos, Socrate și Phaidros, discutând despre frumusețea sufletului în iubire și despre câmpia ființei, așa cum stătuseră de vorbă, la gura sobei, Karl Popper și Konrad Lorenz, vorbind despre oameni, obiceiurile animalelor, lume și etologie, și cum încă mai stau de vorbă, într-un apartament din Paris, Lev Șestov și Benjamin Fundoianu, într-o minunată eternitate a conversației neîntrerupte, care începe odată cu primul om și merge mai departe prin noi, cei care stăm azi de vorbă, până la ultimul om restaurat al mântuirii. Ce găsesc extraordinar în acest dialog e îmbrățișarea celor doi convivi prin intermediul cuprinderii îndrăgostite a celor vorbite, care și pe noi, ascultându-i, ne cuprind în îmbrățișarea lor: ei schimbă cu noi cuvintele pe care și le împărtășesc precum împărtășania dată după spovedanie celui învrednicit de către cel în harul lui Dumnezeu dăruit.”

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.