15/07/2024

Sesiune Internationala de comunicări științifice, la Bârlad

2 min read

Muzeul „Vasile Pârvan” Barlad organizează o nouă ediție a Sesiunii de Comunicări Științifice. Timp de două zile, 19 -20 mai, specialiști din țară și Republica Moldova vor prezenta și dezbate problematici legate de preocupările și realizările din domeniile lor de cercetare.
La Secția de arheologie-istorie organizatorii propun două teme: pentru secțiunea preistorie, tema „Noi contribuții în cercetarea preistoriei”, iar pentru perioada primului mileniu creștin, tema „Arheologia mileniului I d. Cr., la est și vest de Prut”.
Departamentul astronomie propune tema „Popularizarea Astronomiei în Planetarii şi Observatoare Astronomice”. Secţia memorialistică ne invită la dezbaterea cu tema „Incursiuni în memorialistica românească(III)”, iar cea de artă, aflată la cea de-a doua ediție, propune tema „Colecții și colecționari de artă din România”. În acest an a fost adăugată o nouă secțiune, respectiv cea conservare – restaurare.
Deschiderea sesiunii va avea loc la sediul central al muzeului, vineri 19 mai, orele 10.30, sala „Vasile Palade”. Cu acest prilej vor fi lansate trei reviste ale muzeului: Acta Musei Tutovensis – Istorie veche și arheologie nr. XIX, Acta Musei Tutovensis – Memorialistică, nr. VIII și revista Perseus, nr. XII. Ziua de 19 mai va continua cu un alt eveniment major. La orele 19.45 va fi vernisată expoziția de grafică organizată sub genericul GRAFIKON, în care vor expune profesori de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. Seara se va încheia cu un concert de muzică clasică susținut de cunoscutul pianist Horia Mihail, în cadrul turneului Pianul călător. Evenimentul va avea loc începând cu orele 20.30, la Pavilionul expozițional „Marcel Guguianu”. Sesiunea va continua si se va incheia sambata, 20 mai.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.