18/05/2024

Controale ale Inspectiei Muncii in restaurante, hoteluri, baruri și cafenele

2 min read

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui vor declanșa o acțiune de control a respectării prevederilor securității în muncă în domeniile hoteluri şi alte facilităţi de cazare şi restaurante şi alte activităţi de servicii de alimentaţie. Acţiunile de control se vor desfăşura în trimestrele I – III ale anului în curs. Sunt vizate urmatoarele aspecte:

  • creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă;
    -realizarea de controale la cel puţin 20% din unităţile din judeţ, care au mai mult de 5 angajaţi, cu precădere la unităţile care nu au fost controlate în ultimii 3 etc.
    Securitatea şi sănătatea în muncă a lucrătorilor care desfăşoară activităţi în domeniul hotelier şi al serviciilor de alimentaţie publică trebuie să fie permanent în atenţia angajatorilor. Aceştia sunt expuşi la o serie întreagă de riscuri de accidentare la locul de muncă. Scopul campaniei este de creştere a gradului de conştientizare, atât a angajaţilor cât şi a angajatorilor în ceea ce priveşte necesitatea aplicării şi respectării la locul de muncă a legislaţiei specifice în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
    Inspectorii din cadrul Inspecţiei Muncii Vaslui vor declanşa acţiuni de control la angajatorii care desfăşoară activităţi în domeniul alimentaţiei publice, turismului şi comerţului, respectiv: restaurante, baruri, cafenele, fast – food – uri, activităţi de catering, hoteluri, moteluri, pensiuni, parcuri pentru rulote, campinguri, etc.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.