20/06/2024

Primăvara va aduce temperaturi ridicate, mult soare și cantitățile de precipitații normale

2 min read

Meteorologii au publicat marți prognoza meteo pentru luna martie. In următoarele patru săptămâni temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei, în majoritatea regiunilor, iar cantitățile de precipitații estimate vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
27 februarie – 5 martie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, sud-estice și local în cele centrale, dar și ușor mai coborâte în extremitatea de nord-est a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și local în cele estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.
6 martie–12 martie
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în extremitatea de sud a țării, dar și ușor mai coborâte local în regiunile nordice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor deficitare în regiunile estice.
13 martie–19 martie
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.
20 martie–26 martie
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Dorelian David

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.