Sun. Dec 3rd, 2023

Jandarmii vasluieni, instruiți de paramedici pentru acordarea primului ajutor

2 min read

În perioada 1-2 noiembrie jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui au participat la activitățile de instruire susținute de paramedicii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Vaslui.
Acordarea primului ajutor la timp face diferența dintre viața și moarte. De aceea, orice persoană care ajunge la locul unui eveniment poate ajuta victima, dacă deține cunoștințele și deprinderile necesare.
Pentru a veni în sprijinul jandarmilor, care ajung uneori primii la o situație de urgență, la nivel național se derulează sesiuni de pregătire a personalului în acordarea primului ajutor de bază, activități ce se desfășoară conform unui plan de măsuri privind pregătirea personalului Ministerului Afacerilor Interne.
Obiectivul principal al acestui curs de pregătire este acela de a dobândi deprinderile necesare pentru aplicarea diferitelor tehnici și manevre de acordare a primului ajutor de bază, fără echipamente speciale.
Activitățile de instruire constau în pregătirea teoretică și practică, iar cu ajutorul manechinelor sunt exersate cele mai importante tehnici de salvare a vieții în situații grave: ventilația artificială și masajul cardiac, mai precis resuscitarea cardio – pulmonară, precum și alte situații în care viața unei persoane poate fi pusă în pericol prin obstrucția căilor respiratorii, când persoana nu mai poate respira și nici vorbi, deci nu poate cere ajutorul, iar cei din jur trebuie să reacționeze imediat. Pentru astfel de situații, jandarmii au învățat care sunt manevrele pentru deblocarea căilor respiratorii la adult, copil și sugar.
Jandarmeria Vaslui mulțumește colegilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru că au împărtășit din profesionalismul și experiența lor de salvatori.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.