Sun. Dec 3rd, 2023

DGASPC Vaslui, 25 de ani de la înființare

1 min read

In sala cinematografului Victoria din Barlad s-a dat startul sarbatoririi unui sfert de secol de excistenta. Cu acest prilej a fost organizat un spectacol artistic aniversar, amfitrioni fiind copiii instituționalizați din centrele existente la nivel de oraș.
punct de vedere al unei persoane integrate în societatea noastră.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui reprezintă cea mai importantă instituție din subordinea Consiliului Județean Vaslui, care se ocupă de persoanele vulnerabile, de persoanele care au nevoie de ajutorul comunității. Sistemul de asistență socială de la nivel de județ este într-o permanentă schimbare, dezvoltare. De la înființare și până în prezent, în structura DGASPC Vaslui au apărut treptat noi servicii și compartimente. În sfera protecției copilului s-au parcurs etape importante ale reformei, fiind închise centrele de plasament de tip vechi cu capacitate mare și înființate servicii alternative noi, cum ar fi case de tip familial, apartamente familiale, centre de zi sau centre de recuperare pentru copilul cu dizabilități.
Și în domeniul protecției persoanelor adulte cu dizabilități, reforma a urmărit reorganizarea sau modernizarea centrelor existente, reducerea capacității acestora sub 50 de beneficiari și înființarea de noi servicii.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.