15/06/2024

S-a predat amplasamentul la viitorul depou de autobuze și troleibuze

2 min read

Primăria municipiului Vaslui a predat amplasamentul pentru începerea implementării proiectului de realizare Depou pentru transportul public, cod SMIS 126907. Acesta este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Obiectiv Specific 4.1 intitulat ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”. Proiectul face parte din ansamblul de proiecte în implementare din municipiul Vaslui, care va conduce la dezvoltarea unui sistem de transport public de călători atractiv și eficient. In urma finalizarii proiectului se va reduce emisia de echivalent de CO2 generată de transportul rutier motorizat de la nivelul municipiului. Pe terenul aflat în strada Ceramica, nr. 3, vor fi realizate următoarele obiective:
-hală de reparații;
-spălătorie;
stație de carburanți;
-remize si anexe;
-corp administrativ;
-stație ITP și punct gospodăresc.
Concomitent vor fi amenajate terenuri si alei pietonale, se va realiza control acces, amenajare spații verzi si lucrări de branșament pentru utilitățile existente. Amplasamentul, în suprafață totala de 22.685 metri patrati, va fi predat asocierii dintre SC Demo Idil Construct SRL și SC Cipsor Construct SRL, cea care a câștigat contractul de lucrări în valoare de 28.086.535,83 lei, fără TVA.
Reprezentantii Primariei au dat asigurati constructorilor ca exista disponibilitatea de a lucra împreună pentru înlăturarea oricăror obstacole ar putea interveni pe durata lucrărilor la realizarea depoului, astfel încât implementarea proiectului să fie făcută în termen și cu succes, mai ales că prezenta lucrare de investiții este în directă legătură cu alt proiect realizat cu fonduri europene, cel denumit ”Extinderea rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători”.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.