14/06/2024

Întâlnirea profesorilor de Religie din județul Vaslui: „Disciplina Religie la începutul secolului XXI – provocări, divergențe, convergențe”

1 min read

In Sala de ședințe a Protopopiatului Vaslui, a avut loc, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, Întâlnirea profesorilor de religie din județul Vaslui, desfășurată sub genericul „Religia la începutul secolului XXI – provocări, divergențe, convergențe”. Delegatul Ierarhului Hușilor a fost părintele consilier cultural Cosmin Gubernat.
În mesajul transmis, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să investească cât mai mult suflet în lucrarea didactică, asumându-și calitatea de formatori ai celor tineri. De asemenea, au fost prezentate activitățile pentru tineret desfășurate de Centrul Eparhial, la care sunt invitați să se implice.
Cu acest prilej, a fost prezentată și oferta educațională a Seminarului teologic liceal „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Huși.
La rândul său, printr-o intervenție online, domnul Vasile Timiș, inspector general din Ministerul Educației, a transmis aprecierea pentru activitatea pe care profesorii de religie din județul Vaslui, și nu numai, o desfășoară. Prin discursul său, i-a conștientizat de rolul pe care îl au în viața elevilor, afirmând că ei îi ajuta pe copii să găsească un sens al existentei.
Profesorii prezenți au primit, din partea Părintelui Episcop Ignatie, volumul „Religie, morală, educație. Perspective teologice si pedagogice”, semnat de doamna Monica Opriș, apărut la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.