14/06/2024

REȚINUT PENTRU ÎNCĂLCAREA ORDINULUI DE PROTECȚIE

2 min read

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Murgeni au reținut un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din localitatea Raiu, orașul Murgeni, județul Vaslui, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de violență în familie, nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu și distrugere.
În noaptea de 22/ 23 octombrie polițiștii compartimentului de Ordine și Siguranță Publică, din cadrul Poliției Orașului Murgeni, au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 48 de ani, din localitatea Raiu, cu privire la faptul că soțul său, un bărbat în vârstă de 46 de ani, s-a deplasat la domiciliul ei, ar fi provocat scandal și ar fi distrus ușa locuinței. Totodată, acesta l-ar fi lovit pe fiul său minor, în vârstă de 17 ani, în cursul aceleeași seri.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvâșirii infracțiunilor de violență în familie, distrugere și încălcarea prevederilor dispuse prin ordinul de protecție.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că la data de 31 mai, Judecătoria Bârlad a emis un ordin de protecție împotriva bărbatului, pe o perioadă de 6 luni.
Totodată, s-a pus în evidență că acesta ar fi încălcat, în mod repetat, în noaptea de 22/23 octombrie, prevederile ordinului de protecție, pătrunzând în locuința persoanelor vătămate unde ar fi provocat scandal și distrugeri, deși îi era interzis să se apropie sau să intre în contact cu persoanele protejate. În urma probatoriului administrat, în cursul zilei de ieri, 23 octombrie, polițiștii din Murgeni l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore.
Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea luării unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.