15/06/2024

PS Ignatie a participat la Sfânta Liturghie oficiată la Chișinău, la 30 de ani de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei

2 min read

Mitropolia Basarabiei a sărbătorit trei decenii de la reactivare. Momentul a fost celebrat la Mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din Durlești, municipiul Chişinău, prin Sfânta Liturghie săvârşită de ierarhi, preoți și diaconi de pe ambele maluri ale Prutului. De asemenea, au participat reprezentanţi ai oficialităților publice atât din România, cât și din Republica Moldova.
Sfânta Liturghie a fost oficiată, la Mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din Durlești, de către Înalt Prea Sfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Preasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor; Înalt Prea Sfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos; Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor; Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți; și Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de Înalt Prea Sfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, care a tâlcuit semnificațiile duhovnicești ale pasajului evanghelic rânduit a fi citit în această zi.
La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a citit mesajul de binecuvântare transmis de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu acest prilej.
Apoi, șeful Cancelariei Primului Ministru al României, Mircea Abrudan, a citit mesajul transmis de premierul Nicolae Ciucă.
La final, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a înmânat o serie de distincții celor care s‑au implicat și au sprijinit de‑a lungul timpului Mitropolia Basarabiei.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.