15/06/2024

”Onor ultimilor regi incoronati ai Romaniei Mari”

1 min read

Sub aceasta titulatura a avut loc o activitate aniversară din proiectul TIMP (Trecut, Istorie, Mari Provocări), realizată în parteneriat cu Colegiul „Anghel Rugină” Vaslui și Liceul cu Program Sportiv Vaslui.
La 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand I Reginei Maria ca regi ai României Mari, la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a avut loc activitatea aniversară Onor ultimilor regi incoronati ai Romaniei Mari. În cadrul actiunii elevi de la clasele a XI-a și a XII-a de la Colegiul „Anghel Rugină” Vaslui și de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui au vizionat expoziția intitulata ”Centenar: Incoronarea monarhilor Romaniei Mari” realizată și prezentată de bibliotecara Mihaela Ochianu cu periodice din colecțiile bibliotecii, Cu acest prilej elevii au aflat date istorice despre momentele care au dus la formarea României Mari și la încoronare, au citit din ziarele aflate în colecțiile bibliotecii care au marcat prin articole acele momente și au aflat despre cărțile din colecțiile bibliotecii în care sunt descrise evenimentele acelui an. Activitatea a fost completată cu o prezentare a colecției personale a profesoarei Doina Danu intitulată „Ziarele României Mari” 1918 -1947, ce cuprinde o reedidate a ziarelor vremii.
Din partea celor două licee partenere coordonatoarea activității a fost prof. Doina Danu, iar din partea Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui coordonatorii activității au fost bibliotecarele Dana Monica Vîntu și Mihaela Ochianu.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.