14/06/2024

248 de locuri de muncă scoase la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

2 min read

În cadrul Bursei locurilor de muncă organizată astăzi, 14 octombrie de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui, persoanele care doresc să se angajeze au avut de ales dintr-un număr de 248 locuri de muncă puse la dispoziţie de 29 agenţi economici din judeţ. Acţiunea s-a desfăşurat concomitent în Vaslui (sediul Centrului Judeţean de Resurse pentru Asistenţă Educaţională, Str. Donici, nr. 2), Bârlad (foaierul Teatrului Victor Ion Popa, strada Republicii, nr. 268) si Huşi (Casa de Cultură „Alexandru Giugaru” Str. Alexandru Giugaru, nr. 2), începând cu orele 9.00.
Acţiunea a fost organizată cu scopul de a veni, în egală măsură, atât în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât şi angajatorilor care nu au avut posibilitatea selecţionării personalului necesar activităţilor din cadrul firmei. Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă fiind gratuită.
Dintre cei peste 748 de agenţi economici din judeţ contactaţi de către AJOFM Vaslui, în vederea identificării cererii de forţă de muncă, au participat la bursă 29 de agenţi economici, care au oferit 248 locuri de muncă vacante (la Vaslui 13 firme au oferit 123 locuri de muncă, la Bârlad 6 firme – 66 locuri de muncă şi la Huşi 10 firme – 59 locuri de muncă). Dintre acestea 11 locuri de muncă se adresează persoanelor cu studii superioare şi 237 persoanelor fără studii superioare.
Printre meseriile cele mai solicitate se numără – pentru persoanele cu studii superioare: inginer metalurg, inginer mecanic, inginer industrie alimentară, jurist, economist, iar pentru persoanele fără studii superioare oferta este formată din: vânzător, lucrător gesionar, secretară, strungar, sculer matrițer, sudor, mașinist, tâmplar, confecționer şi altele.
La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți desfășurată astăzi în județul Vaslui au participat 757 de persoane, dintre care 37 de absolvenți au fost selectați în vederea încadrării.
În baza protocolului încheiat între Ministerul Muncii, Familiei şi Solidarității Sociale și Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți au participat şi 336 de elevi ai claselor terminale din cadrul a 13 unități de invatamânt din judeţ, acţiunea organizată de AJOFM Vaslui oferindu-le viitorilor absolvenţi posibilitatea unui prim contact cu piaţa muncii.
Personalul AJOFM Vaslui mulţumeste tuturor agenţilor economici pentru sprijinul acordat în demersul iniţiatm acela de a veni cu soluţii concrete, reale, pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.