14/06/2024

Claudiu Bulete–weekend inedit

3 min read

In acelasi weekend, in juriile a doua festivaluri din doua tari diferite

Premiera pentru compozitorul vasluian Claudiu Bulete. Intr-un interval de 3 zile a fost in juriul a doua mari concursuri de muzica. Unul s-a desfasurat in Romania, la Bacau. A fost vorba de Concursul “Stea printre Stele“, editia a X-a, unde e si autorul imnului festivalului. Cel de-al doilea s-a consumat in Kosovo, Festivalul “Rising Stars”, din Gjilan, unde a fost “jurat” si invitat special in Gala Laureatilor. Compozitorul a jurizat acordarea premiilor mari si a Grand Prix-ului festivalului.
Pe 16 si 17 septembrie, la Bacau, a avut loc Festivalul National de Muzica “ Stea printre Stele“. Ajuns, anul acesta, la o editie jubiliara, a X-a , acesta este unul dintre cele mai bine cotate concursuri de muzica din Romania. Organizatori sunt “Asociatia Centrul Daniel” din Bacau. Evenimentul a avut drept coordonator pe Ionela Catalina Popa. Juriul a fost de exceptie: compozitorul Mihai Alexandru – presedintele juriului, cunoscutele soliste Luminita Anghel si Nicoleta Matei (Nico), Bogdan Dragomir – realizator Radio Romania (ex. Cvintetul Luchian), compozitorul Laurentiu Matei, textierul Ovidiu Iordache si compozitorul vasluian Claudiu Bulete. Festivalul a fost transmis in direct pe Radio Iasi si s-a bucurat de un decor scenic de exceptie , unul din cele mai frumoase din toate festivalurile din Romania.De asemenea organizarea a fost ca de obicei la inaltime.
Castigatorii marilor trofee au fost : Denisa Huiban – Bacau – Grand Prix-ul concursului ,Victor Gavrilescu – Roman si Ionut Alin Moloman – Trofeul Junior (ex-aequo) , Alesia Munteanu – Tecuci – Trofeul Adolescent. Imediat dupa decernarea premiilor la Bacau , Claudiu a plecat in Kosovo pentru ca duminica , 18 septembrie sa fie in juriu la un festival international de renume din aceasta tara ,festivalul “Rising Stars” desfasurat in orasul Gjilan. Organizator principal a fost Arta Aziri Nuhiu – profesor de canto, evenimentul fiind sustinut de Primaria orasului Gjilan. Kosovo, chiar daca este o tara mica, a dat lumii solisti de renume mondial din topurile muzicale actuale, cum ar fi Dua Lipa, Rona Nishliu, Rita Ora, Ava Max sau Bebe Rexha. Si festivalul Rising Stars a fost organizat cu o inalta tinuta, participand solisti vocali din 11 tari . La gala toti au beneficiat de defilare pe covor rosu si o receptie oferita de organizatori tuturor celor prezenti la eveniment.
Si aici component juriului a fost una de clasa : compozitorul turc Tolga Gurdil – presedintele juriului , solistii Faton Isufi si Blerina Muçolli care sunt vedete nationale in Kosovo ,cantaretul turc Deniz Cem ,muzicianul italian Maurizio Casella directorul artistic al unui mare festival din Mascalucia – provincia Catania – Italia, doamna Eugenia Ursu – Moldova – cunoscuta si la noi ,organizator al concursului Constelatia Talentelor , si organizatorii unor festivaluri mari din Europa : Nuno Figueira – Portugalia ,Svetlana Kuzmenko – Ucraina si Armando Ghykasyan – Armenia. Claudiu a jurizat doar in Gala Laureatilor , care a fost finala concursului unde s-au calificat doar 25 de solisti clasificati pe 4 categorii de varsta .Claudiu este vorbitor a 5 limbi straine , iar abilitatile sale de poliglot au reusit sa starneasca puternice aplauze in sala care a fost arhiplina, cand la prezentarea juriului a spus pe scena cateva cuvinte in limba albaneza care este limba oficiala a statului Kosovo.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.