15/06/2024

ȘCOALA DE TEATRU “ARTHEA” DIN VASLUI-DIN NOU PREMIATĂ

2 min read

Sămbăta, in penultima zi, a avut loc concursul de interpretare satirică din cadrul Festivalului Umorului “Constantin Tănase”. La manifestare au fost ărezenti concurenți din intreaga țara.
Vasluienii, așa cum este si firesc, s-au prezentat la concurs cu momente frumoase. Printre concurenți s-a aflat și Școala de Teatru “ArThea” din Vaslui, condusă de actorul Daniel Budeanu. Aceasta s-a prezentat cu patru numere în concurs, trei individual și un duet. Dintre cele patru prezențe scenice două au fost premiate cu premiul trei, și anume individual-Alexandra Mocănașu, cu un text scris de Alexandra Mihalache, “Răpirea” și duetul Ancuța Georgiana Cazacu & Maria Bîrsan , cu un text binecunoscut, “Apirina și piramidonul”.
De menționat faptul că Alexandra Mocănașu a fost la prima apariție scenică iar celelalte două, Ancuța Georgiana Cazacu și Maria Bîrsan, au mai fost premiate cu premiul trei (Ancuța Georgiana Cazacu), respective premiul doi (Maria Bîrsan) la un festival international de renume care s-a desfășurat la Baia Mare, amândouă participând la individual.
“Sunt foarte mândru de toți copiii de care ma ocup. Se implică in tot ceea ce fac și sunt foarte ambițioși. Muncesc foarte mult și chiar fac sacrificii pentru a ajunge la rezultate. Aici oo amintesc pe Alexandra Mocănașu și Victor Mormin, care sunt cei mai recent veniți în școală. Cel puțin Victor ste venit de două săptamâni și mi-a mărturisit că vrea, neapărat, să participle la festival. O altă elevă a mea, Maria Achiricioae, este foarte ambițioasă, ea fiind la a doua participare la un festival. Prima a fost in mai, la Festivalul “Arts Combat Festival”, unde a luat premiul doi. Chiar dacă n-au luat premii toți, sunt foarte mândru de ei și știu că rezultatele nu vor întarzia să apară. Am copii care sunt la prima lor apariție scenică și mă bucur pentru ei că au avut ambiția să nu renunțe, ținând cont că sunt destul de drastic. În final le mulțumesc tuturor că au ajuns până aici și aduc un renume Școlii de Teatru “ArThea”, ne-a mărturist Daniel Budeanu, managerul Școlii de Teatru “ArThea”.
În viitor elevii acestei școli se pregătesc pentru noi proiecte. Cel mai apropiat este participarea la unul dintre cele mai mari festivaluri internaționale de arte, care se va desfășura la Chișinău. Este vorba de “Constelația Talentelor”, unde actorul Daniel Budeanu va face parte din juriu, alături de un alt vasluian, compozitorul Claudiu Bulete.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.