15/06/2024

Blue Air își suspendă zborurile până pe 10 octombrie

3 min read

Conducerea Companiei cere pasagerilor care aveau bilete cumpărate pentru zboruri de până în 10 octombrie să nu se mai prezinte la aeroporturile de plecare, aceste zboruri neputând fi operate. Având în vedere faptul că din comunicatele publice emise în ultimele zile s-a constatat că cei de la Blue Air au fost înțeleși greșit acestia doresc să-si exprime întreaga mulțumire pentru ajutorul care le-a fost acordat în aceste momente de maximă criză de Compania Națională de Transport Aerian TAROM S.A. precum și de Primul Ministru al României, dar și de Ministrul Transporturilor, pentru repatrierea pasagerilor Blue Air care au rămas blocați în afara țării. În lipsa acestuisprijin și în lipsa unui efort uman deosebit al tuturor angajaților TAROM S.A. În ultimele 48 de ore conducerea executivă, Consiliul de Administrație și acționariatul Blue Air au constatat faptul că nivelul vânzărilor de bilete a fost semnificativ afectat, iar sumele care au fost încasate de procesatorii de plăți au fost blocate de către aceștia, astfel încât Societatea nu dispune în acest moment de fondurile necesare plății combustibilului și celorlalte cheltuieli operaționale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie. Toți furnizorii de servicii esențiale zborurilor au condiționat furnizarea respectivelor servicii de plata datoriilor scadente. În acest context au fost analizate toate aspectele privind modalitatea de reluare cât mai rapidă a activității de zbor, discutându-se în mod direct cu zeci de furnizori critici ai companiei, respectiv aeroporturi, societăți de handling, furnizori de combustibil, autorități de control al traficului aerian, precum și cu proprietarul aeronavelor operate de Blue Air.
Societatea își propune să reia zborurile începând cu data de 10 Octombrie. Decizia de reluare a zborurilor are în vedere în mod decisiv posibilitatea societății de a rambursa tuturor pasagerilor afectați sumele datorate și de a achita tuturor partenerilor comerciali costurile serviciilor prestate în favoarea companiei. Pe această cale, comunicăm tuturor pasagerilor cu zboruri programate până în data de 10 Octombrie 2022 să nu se mai prezinte la aeroporurile de plecare, aceste zboruri neputând fi operate.
In cadrul discuțiilor purtate în Consiliul de Administrație al Blue Air, reprezentantul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a solicitat reluarea cât mai rapidă a zborurilor, iar votul reprezentantului Ministerului Finanțelor nu a putut fi exprimat. Votul reprezentantului Ministerului de Finanțe este unul extrem de important, având în vedere faptul că această instituție a emis Scrisoarea de Garanție pentru acordarea de către Eximbank SA a creditului comercial în sumă de 300.775.000 LEI, credit garantat cu 75% din acțiunile Societății și alte active deținute de Blue Air și acționariatul Societății.
Blue Air nu precizează absolut nimic despre returnarea banilor către pasagerii care au cumpărat bilete pentru zborurile anulate, dar într-un comunicat de ieri se arăta că pasagerilor afectați de anulări Blue Air le-au fost oferite opțiuni aplicabile tuturor operatorilor aerieni la nivel european:
-rambursarea biletelor de călătorie;
-rerutarea pe următorul zbor disponibil;
-rambursarea în portofelul electronic (wallet);

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.