14/06/2024

Expoziția „Situl Arheologic Tăcuta – Dealul Miclea/Paic” își deschide porțile la Vaslui

1 min read

În cadrul Festivalului de tineret TinFest.eu, Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui organizeaza si o expoziție outdoor (in aer liber) „Situl Arheologic Tăcuta – Dealul Miclea/Paic. Cercetările arheologice din campaniile 2011 – 2022”. Aceasta va fi vernisată sâmbătă, 10 septembrie, de la orele 10.00, pe esplanada muzeului. Expoziția este dedicată patrimoniului arheologic descoperit la Tăcuta-Dealul Miclea/Paic reprezintă și o ocazie de a sărbători Zilele Europene ale Patrimoniului, zi în care patrimoniul cultural este sărbătorit în întreaga Europă.
Prin intermediul acestei expoziții publicul va avea ocazia să cunoască „Universul Arheologiei”, prin descoperirea etapelor unei cercetări arheologice desfășurate în situl arheologic de la Tăcuta – Dealul Miclea/Paic. La vernisaj vor participa membrii ai colectivului de cercetare, dr. Lazanu Ciprian-Cătălin și dr. Enea Sergiu-Constantin, care vor împărtăși publicului experiențe din minunata lume a arheologiei, de la cercetarea de teren (periegheză), la măsurătorile topografice, scanări magnetometrice și determinarea perimetrului zonei destinate cercetărilor arheologice desfășurate pe parcursul mai multor campanii.
Cu această ocazie, membrii echipei de cercetare vor prezenta publicului prezent și rezultatele preliminare ale campaniilor desfășurate, mărturiile materiale: ceramică, plastică antropomorfă, complexe de locuire, morminte etc.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.