14/06/2024

Pareri despre majorarea salariilor bugetarilor

2 min read

Noua majorare a salariilor pentru bugetari îi lasă făără replică pe oamenii de afaceri locali. Patronatul susține că o astfel de măsură nu poate fi înțeleasă în actualul context economic, când sectorul privat se confruntă cu probleme enorme. Mai mult, măsura adâncește decalajul salarial dintre lucrătorii din privat și bugetari, care au salarii mult mai mari și condiții de muncă mai bune.
Toți bugetarii vor primi o majorare de salarii, dar cu diferența de un sfert până la grila din 2022 (în afară de sănătate și învățământ, care sunt deja la acest nivel). Guvernul a decis să retragă ordonanța de urgență prin care salariile unor bugetari urmau să crească cu până la 50% începând din luna august, după ce Consiliul Economic și Social a decis că măsura ar fi discriminatorie. Oricum, salariul care se plătește în sectorul de stat este mult mai mare decât ce încasează lucrătorii din mediul provat. Asemenea măsuri vor adânci și mai mault decalajul cintre salariații de la stat și cei din privat.
Reprezentanții mediului economic de la nivelul județului Vaslui susțin că salariile din mediul privat sunt mai mici față de la stat, iar firmele nu pot concura cu statul atunci când vine vorba despre grila de salarizare. Angajații de la stat au salarii mult mai mari decât cei în privat, iar condițiile de muncă sunt net favorabile bugetarilor.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.