15/06/2024

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși, Vaslui, 27 august – comunicat de presă

2 min read

Municipiul Vaslui va fi sâmbătă, 27 august, gazda ediției a IV-a a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Eparhia Hușilor, eveniment care se va desfășura cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor.
Întâlnirea Tinerilor Ortodocși Vaslui (ITOV), aflată la a patra ediție, va reuni, la Vaslui, sute de tineri de pe tot cuprinsul Eparhiei. Aproximativ 100 de voluntari se vor implica în buna organizare a evenimentului, pe parcursul întregii zile.
Participanții vor beneficia de un program complex, cu manifestări cultural-educative (conferința susținută de Jonathan Jackson; ateliere de comunicare în Parcul Copou) și artistice (concert tradițional). Întregul eveniment va avea tema: „Identitate virtuală versus identitate reală. Pericol, nepăsare sau stare de fapt?”.
Ziua va începe cu Sfânta Liturghie, oficiată, începând cu ora 07.00, de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Vaslui.
Deschiderea oficială ITOV 2022 va avea loc la orele 10.30, în Parcul Copou din Vaslui.
Va urma Conferința susținută de cunoscutul actor și cântăreț de origine americană, câștigător a 5 premii Emmy, convertit la Ortodoxie, Jonathan Jackson (intrarea liberă). Conferința va fi transmisă live pe pagina Episcopia Hușilor.
Atelierele de comunicare pe baza temei conferinței se vor desfășura tot în parcul Copou, începând cu orele 14.00.
De la orele 17.00, în aceeași locație, va avea loc Spectacolul tradițional susținut de solistele Teodora Panainte, Raluca Radu, Viviana Bulugu și Grupul Ecou.
După Concert și cuvântul de final al Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, va urma „Marșul Tineretului” pe traseul: Parcul Copou – Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, Bulevardul „Ștefan cel Mare” – Crucea Gării – Sensul giratoriu OMV – Sala Sporturilor.
Evenimentul este organizat de Episcopia Hușilor și Asociația Tinerilor Ortodocși Vaslui, fiind cofinanțat de Consiliul Județean Vaslui.
Parteneri media ITOV 2022: Doxologia.ro, Trinitas TV, Radio Trinitas, Basilica.ro, Ziarul Lumina, episcopiahusilor.ro.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.