Sun. Oct 2nd, 2022

Au fost reduse simtitor sustragerile ilegale de arbori

1 min read

După ce Direcția Silvică (DS) Vaslui a încheiat campania de preluare în pază a pădurilor private, fenomenul sustragerilor ilegale de lemne s-a diminuat considerabi. Silvicultorii vasluieni au preluat în paza o suprafață de peste 10.000 hectare de pădure.
Conform Codului Silvic, pentru suprafețele de pădure mai mici de 30 hectare, statul acordă o subvenție pentru plata serviciilor de pază. Pe lângă aceste suprafețe pentru care paza este subveționată de stat, DS Vaslui mai asigură securitatea unei suprafețe de 11.000 hectare de pădure privată prin contracte de prestări servicii. Este vorba despre proprietăți mai mari de 30 de hectare, pentru care beneficiarii plătesc serviciile de pază.
În cursul lunii mai 2022 polițiștii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au acționat pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale privind exploatarea, transportul, depozitarea, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos. Cu această ocazie au fost efectuate verificări față de transportatorii neprofesioniști care figurau în aplicația SUMAL 2.0 cu transporturi de material lemnos ce însumau peste 20 mc/12 luni consecutive. În urma acestor verificări au fost aplicate un număr de 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 30.000 lei și a fost dispusă confiscarea valorică a cantității de 71,93 mc material lemnos, în valoare de 13.414 lei.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.