15/06/2024

ACȚIUNE DERULATĂ DE SERVICIUL DE INVESTIGARE A CRIMINALITĂŢII ECONOMICE VASLUI

2 min read

În data de 15 august polițiștii de investigare a criminalităţii economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au efectuate controale la agenți economici din municipiile Vaslui, Bârlad, Huși și orașul Negrești, ce au avut drept scop prevenirea și combaterea faptelor negative din sfera comerțului, cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, în scopul diminuării impactului negativ asupra bugetului consolidat al statului, mecanismelor de funcționare ale pieței legale și eliminării concurenței neloiale.
Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 55 de agenți economici și a fost constatată săvârșirea a unei infracțiuni, evaziune fiscală, prevăzută de art. 9 din Legea 241/2005, privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.
În urma activităților derulate, au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 49. 500 de lei.
Dintre acestea, 17 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 9 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 4 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe și 1 sancțiune prevăzută și sancționată de Legea 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult .
Mai mult, au fost confiscați peste 6.700 de lei și indisponibilizate bunuri în valoare de peste 350 de lei.
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune
fiscala.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.