15/06/2024

Expoziții FOTO-DOCUMENTARE

1 min read

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, aflat sub egida Consiliului Județean Vaslui organizeaza 13 august, de la orele 10.00, pe esplanada instituției, vernisajul expozițiilor foto-documentare „Un tandem remarcabil: Primarul Carol SCHMIDT și arhitectul Alexandru BERNARDAZZI” și „Chișinăul în culori”.
Manifestarea este organizată în cadrul Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui și promovează Proiectul „Moștenirea cultural-istorică a Chișinăului”, realizat de Direcția Cultură și Muzeul de Istorie a orașului Chișinău, în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova, Muzeul Național de Artă, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Grupul Civic pentru Patrimoniu Cultural, Asociația Națională a Tinerilor Istorici, Revista „Dialogica”, Agenția Națională a Arhivelor. Expoziția foto-documentară „Un tandem remarcabil: Primarul Carol SCHMIDT și arhitectul Alexandru BERNARDAZZI” este realizată pe 14 panouri și este dedicată celor două personalități remarcabile care au contribuit la dezvoltarea orașului Chișinău. Expoziția „Chișinăul în culori” include 16 fotografii vechi ale Chișinăului, fotografii care au fost restaurate de artistul Lică Sainciuc prin intermediul graficii pe calculator.
Organizatorii evenimentului sunt prof. dr. Ramona Maria Mocanu, director al Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, Marina Damian-Orhei, Șef Secție Manifestări culturale Direcția Cultură a Primăriei Municipiului Chișinău.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.