15/06/2024

Constantin Răileanu, coordonatorul Ansamblului Cameral de Muzică Veche „Anton Pann”, invitatul Taberei de Muzică Psaltică din Episcopia Hușilor

2 min read

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, în perioada 1-4 august 2022 a avut loc, la Mănăstirea Bujoreni, Protopopiatul Bârlad, cea de-a doua ediție a Taberei de Muzică Psaltică, organizată de Grupul Psaltic „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi”, al Catedralei Episcopale din Huși.
Tabăra din acest an s-a adresat atât membrilor Grupului Psaltic, cât și elevilor Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur” din Huși, și a avut ca scop dezvoltarea muzicală și duhovnicească a participanților.
Invitatul special al acestei ediții a fost domnul Constantin Răileanu, coordonatorul Ansamblului Cameral de Muzică Veche „Anton Pann” și al Grupului Vocal de Muzică Bizantină „Anton Pann” din București.
Pe parcursul celor trei zile de tabără, tinerii au participat atât la cursuri teoretice, privind elemente generale despre canto, cât și la cursuri practice, în cadrul cărora au învățat tehnici de respirație în timpul cântării, au descifrat și analizat partituri din slujba Liturghiei Sfântului Ioan Gură de Aur, dar și din Paraclisul Sfântului Ierarh Grigorie Palama și Vecernia Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi.
De asemenea, tinerii, împreună cu profesorii, au participat activ la toate slujbele săvârșite în cadrul mănăstirii.
„Mulțumim în mod deosebit Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, pentru toată susținerea și dragostea. Mulțumim, de asemenea, părintelui Euharist Micu, starețul Mănăstirii Bujoreni, pentru ajutor și găzduire, părintelui exarh Zaharia Curteanu, starețul Mănăstirii Alexandru Vlahuță, și părintelui Petru Giușcă de la Parohia „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din Bârlad, care ne-au ajutat în realizarea acestei tabere”, a menționat diaconul Vlad Mironescu, coordonatorul Grupul Psaltic „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi”, organizatorul acestui eveniment.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.