14/06/2024

OPEN CAMP LA O NOUA EDITIE, LA VASLUI

2 min read

In Padurea Paiu are loc, in intervalul 29-31 iulie, o noua editie, cea cu numarul 13, a manifestarii intitulata ”Open Camp”.
Ceea ce în 2010 era „visul unei nopți de vară” pe băncile unui parc numit Secu, o idee colectivă a unor tineri din Vaslui care simțeau nevoia să facă ceva diferit într-un oraș monoton, a ajuns acum la a treisprezecea ediție consecutivă.
După mai bine de doi ani lungi și o pandemie, festivalul Open Camp Vaslui se întoarce în colțul său de rai din pădure, fara restrictii – Poligonul de tir Paiu, aflat la 2 km de orașul Vaslui, între 29-31 Iulie 2021 – trei zile de reconectare cu natura, muzica live și libertate.
Nu ne-am propus niciodată să facem un festival mare. Totuși, ne-am bucurat când lumea ne-a spus că suntem un fel de Vama Veche de trei zile, un loc colorat, o mișcare care readuce orașul la viață prin muzică, film, artă stradală, expoziții și altele.
În jurul festivalului s-a închegat, în timp, o comunitate de oameni care simt că au ceva la fel în suflet. După 13 ani, îi putem spune spiritul Open Camp, care este despre libertatea de exprimare, bucuria de a fi împreună, pasiunea pentru muzica live și iubirea față de cadrul natural în care an de an am creat amintiri.
Ceea ce început ca un festival, a devenit în timp mult mai mult de atât: o platformă de exprimare pentru tineri, un susținător al proiectelor pentru comunitate, o inițiativă de revitalizare urbană prin artă.
In acest an organizatorii ii au ca invitati, printre altii, pe cei de la Byron, Omul cu sobolani, Partizan, Domino sau Suburbia 11.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.