15/06/2024

ACȚIUNI DERULATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI VASLUIENI PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

2 min read

În perioada 28 -29 iulie, în intervalul orar 23.00–5.00, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui, au acționat pe drumurile publice din județul Vaslui, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze de producere ale evenimentelor rutiere, pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice, precum și a conducătorilor de autovehicule care încalcă prevederile legale privind limitele de viteză.
În cadrul activităților desfășurate de polițiștii rutieri participanți, au fost verificate peste 100 de vehicule, legimitate peste 150 de persoane și aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 17.000 lei, 39 fiind aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice).
De asemenea, au fost constatată și săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier, respectiv ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, reținute 7 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.
Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost depășirea limitei legale de viteză (6) și depășirea neregulamentară (1).
Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive:
Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat substanțe psihoactive și/sau băuturi alcoolice!
Consumul de substanțe psihoactive și alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul și substanțele psihoactive scad concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.