14/06/2024

Preșcolari din Vaslui, sesiuni de lectură și cărți de la Asociația OvidiuRO și UiPath Foundation

2 min read

Asociația OvidiuRO, UiPath Foundation și Inspectoratele Școlare Județene din Botoșani, Galați, Olt și Vaslui au implementat în anul școlar 2021-2022 proiectul Fiecare Copil Merită o Poveste. În cel de-al treilea an consecutiv al proiectului, peste 24.000 de cărți ilustrate au fost oferite copiilor atât din zona rurală, cât și din zona urbană săracă, dar și profesorilor și unităților școlare, pentru a fi folosite ca materiale didactice.
Totodată, în acest an școlar, proiectul a fost extins și în județul Olt, unde aproximativ 600 de profesori au primit materiale educaționale, iar 4500 de copii au primit cărți pentru acasă.
Profesorii înscriși în proiect au primit kit-uri de cărți ilustrate adecvate vârstei preșcolare, de la cele clasice până la cele fără text, romane grafice sau benzi desenate, astfel încât în grădinițe să existe o diversitate de materiale care să contribuie la creșterea calității actului educațional. Pe lângă cărțile propriu-zise, profesorii au avut acces și la ghiduri pedagogice cu fișe și sugestii de activități pre și post lectură, iar copiii au primit fișe de lucru pentru acasă, unde să poată continua învățarea alături de părinți.
În cadrul proiectului Fiecare Copil Merită o Poveste au fost organizate 10 sesiuni online de formare centrate pe literație pentru toate educatoarele din cele patru județe. După ridicarea restricțiilor, reprezentanții OvidiuRO au organizat și întâlniri față în față atât cu scop de instruire a cadrelor didactice, cât și pentru evaluarea implementării proiectului la nivelul fiecărui județ. La aceste întâlniri au participat peste 120 de profesori.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.