20/06/2024

BĂRBAT REȚINUT PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

3 min read

Polițiștii vasluieni au reținut un bărbat din comuna Solești, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea a două infracțiuni de tâlhărie calificată, comise în noaptea de 17/18 iulie, în municipiul Vaslui.
Polițiștii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 21 de ani, din comuna Solești, județul Vaslui, bănuit de comiterea a două infracțiuni de tâlhărie calificată și a două infracțiuni de lovire sau alte violențe.
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit că în data de 17 iulie, la orele 23.00, aflat în municipiul Vaslui, zona străzii Decebal, bărbatul bănuit de comiterea infracțiunilor ar fi deposedat, prin violență, o persoană vătămată, bărbat în vârstă de 50 de ani, din Vaslui, de un telefon mobil și alte bunuri de valoare. Totodată, prezumtivul autor ar fi agresat și o tânără de 17 ani, care însoțea persoana vătămată.
Ulterior, în aceeași noapte, bărbatul cercetat ar fi agresat și deposedat, prin violență, o altă persoană vătămată, tânăr de 20 de ani, din Vaslui, de un telefon mobil.
Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunilor a fost estimat la 3.000 de lei, fiind recuperat în proporție de 90 %.
În urma probatoriului administrat, în cursul zilei de ieri, 23 iulie 2022, poliţiştii vasluieni l-au reținut pe bărbat, pentru o perioadă de 24 de ore.
Ulterior, Judecătoria Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, a dispus arestarea preventivă a acestuia, pe o durată de 30 de zile.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii
activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și lovire sau alte violențe.
RECOMANDĂRI PENTRU PREVENIREA INFRACȚIUNILOR DE TÂLHĂRIE
În locurile publice:
• Evitați deplasările pe trasee situate în zone mai puțin circulate (câmpuri, parcuri, șantiere);
• Dacă din diverse motive trebuie să circulați după lăsarea întunericului, ocoliți locurile neiluminate ori în care se află unități cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice;
• Când observați că sunteți urmăriți de un individ (sau mai mulți), deplasați-vă prin zone intens circulate (chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului) și adresați-vă primului polițist întâlnit;
• Nu vă afișați ostentativ cu obiecte de valoare (lănțișoare, brățări, telefoane mobile atârnate la gât);
• Nu vă lăsați atrași în locuri dosnice de către persoane care oferă spre vânzare diverse produse/servicii.

   În spații comune ale ale imobilelor:

• Nu permiteți persoanelor străine să intre în locuința dumneavoastră, indiferent de motivele invocate.
• La intrarea în imobil fiți foarte atenți pentru a observa dacă în hol sau în zonele întunecate nu se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracțiuni; nu stați cu spatele spre aceste locuri. Nici măcar atunci când deschideți sau încuiați ușa nu trebuie să pierdeți din vedere aceste lucruri.

• Orice persoană necunoscută care staționează fără motiv în spațiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgență; alertați mai mulți vecini, iar dacă este cazul, apelați la cea mai apropiată unitate de poliție.
• Dacă sunteți agresați nu aveți rețineri în a țipa, o astfel de reacție îl poate determina pe infractor să vă lase în pace și să părăsească în grabă locul.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.