15/06/2024

POLIȚIȘTII VASLUIENI AU REȚINUT UN BĂRBAT PENTRU SĂVÂRȘIREA DE INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER

3 min read

Polițiștii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un tânăr de 21 de ani, din comuna Tătărăni, județul Vaslui, care a fost depistat încălcând în mod repetat legislația rutieră.
În data de 16 iulie, ora 1.17, polițiștii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ștefan cel Mare, din municipiul Vaslui, au depistat un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, care se deplasa cu o viteză de 131 km/h, spre localitatea Satu Nou, comuna Muntenii de Sus, județul Vaslui.
Polițiștii au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, dar conducătorul autoturismului nu s-a conformat, fapt pentru care, la intrarea în localitatea Muntenii de Sus, autoturismul a fost interceptat și blocat de autospeciala de poliție. Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au identificat persoana aflată la volanul autoturismului, un tânăr de 21 de ani din localitatea Bălțați, comuna Tătărăni. În autoturism, în calitate de pasageri, se mai aflau doi tineri, în vârstă de 18, respectiv 19 ani.
Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Bărbatului i-a fost reținut permisul de conducere și suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, fiindu-i eliberată o dovadă fără drept de circulație.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
În data de 18 iulie, ora 1.17, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Vaslui, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Dobrina din localitatea Bălțați, comuna Tătărăni, a depistat același autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, condus de același tânăr de 21 de ani, depistat și la data de 16 iulie, când i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule.
Acesta a fost testat, din nou, cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.
A fost deschis un nou dosar penal, în care sunt continuate cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea probării întregii activități infracționale a tânărului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
În data de 18 iulie, în baza probatoriului administrat, polițiștii rutieri vasluieni l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore.
În cursul zilei de astăzi, 19 iulie, acesta a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunere de arestare preventivă. Instanța de judecată a încuviințat solicitarea unității de parchet și a dispus arestarea a persoanei cercetate, pentru 30 de zile.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.