15/06/2024

Cutremur în dosarul Caracal

2 min read

Dosarul Caracal este unul dintre cele mai mediatizate din România. La trei ani după evenimentele ce au avut loc în Caracal, unul dintre avocaţii implicaţi în acest caz vine cu o serie de dezvăluiri fără precedent. În dosarul Caracal s-a protejat o reţea de trafic de persoane cu clienți imuni la justiția română. Soluționarea cazului Caracal este un amestec de rea voință și incompetență din partea anchetatorilor, cât și a judecătorului cauzei.
Nu s-a dorit aflarea adevărului și mai mult, scopul anchetei și procesului a fost de măsluire a adevărului și de ascundere a unei rețele de trafic de persoane cu clienți imuni la justiția română, dar și de inducere în eroare a opiniei publice.
Gheorghe Dincă, cel acuzat că le-ar fi ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu, este doar o parte a unui sistem infracţionat foarte bine pus la punct.
Însă doar Dincă a ajuns în faţa judecătorilor, astfel că persoanele considerate creierii acestei afaceri criminale au fost protejaţi. La finalizarea procesului, în primă instanță, s-a ajuns la concluzia că încă din faza urmăririi penale anchetatorii au măsluit probele, încercând acoperirea unor fapte deosebit de grave, care pun în pericol securitatea cetățenilor români în propria țară: au fost ascunse probe tehnice esențiale (localizări ale telefoanelor victimelor, ale convorbirilor și mesajelor de pe telefoanele părților implicate în cauză, au fost retrase probe trimise inițial experților și care nu se regăsesc în nici un raport)
Potrivit anchetatorilor, Gheorghe Dincă, dar şi cei care au cercetat acest caz, au executat anumite ordine primite din străinătate.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.