15/06/2024

POLIȚIȘTII VASLUIENI AU REȚINUT 3 BĂRBAȚI BĂNUIȚI DE FURT CALIFICAT

3 min read

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au documentat și probat activitatea infracțională a trei bărbați, din localitatea Tufeștii de Sus, comuna Scânteia, județul Iași, bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat, a unei tentative la infracțiunea de furt calificat și a unei infracțiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Ieri, 14 iulie, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, au pus în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, la adrese din localitatea Tufeștii de Sus, comuna Scânteia, județul Iași.
Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui au continuat documentarea și probarea activității infracționale a trei bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 28 de ani, din localitatea Tufeștii de Sus, comuna Scânteia, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, a unei tentative la infracțiunea de furt calificat și a unei infracțiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 6/7 iulie 2022, doi dintre bărbații cercetați ar fi pătruns, fără drept, prin escaladarea gardului, în curtea unei gospodării deținute de o familie de persoane în vârstă, din localitatea Mircești, comuna Tăcuta, județul Vaslui, de unde ar fi încercat să sustragă bunuri de valoare. Bărbații cercetați ar fi fost surprinși de proprietari, motiv pentru care și-au asigurat scăparea, prin fugă, fiind preluați de al treilea bărbat, în vârstă de 22 de ani, care îi aștepta cu un autoturism.
Ulterior, în data de 7/8 iulie 2022, bărbații de 21, respectiv 28 de ani, au pătruns într-o altă locuință din aceeași localitate, de unde au sustras, fără drept, bunuri de valoare găsite în gospodărie. Aceștia au fost surprinși, din nou, de persoanele vătămate, motiv pentru care au abandonat bunurile sustrase și au încercat să fugă, bărbatul de 28 de ani rămânând agațat în gardul locuinței persoanei vătămate. Ceilalți doi și-au asigurat scăparea cu ajutorul autoturismului folosit în derularea activității infracționale.
Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este estimat la 5.000 lei și a fost recuperat în totalitate.
Urmare a cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că persoana care a condus autoturismul, tânărul de 22 de ani, din comuna Scânteia, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cursul zilei de ieri, 14 iulie, ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii vasluieni au luat față de cei trei bărbați măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.
Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbaților.
Acțiunea derulată ieri a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, experților criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Vaslui și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Vaslui și Iași.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.