15/06/2024

Firmele incep sa ramana fara muncitori

2 min read

Firmele din județul Vaslui care se prezintă la licitații se confruntă cu o criză severă de forță de muncă. Din această cauză, ofertele pe care le depun nu respectă criteriile prevăzute în contracte și există riscul ca multe proiecte să nu fie finalizate. Primarii spun că se confruntă cu astfel de probleme la tot mai multe licitații. O soluție pentru ca societățile să fie competitive pe piață ar fi creșterea salariilor la nivelul celor europene.
Agenții economici din județ se confruntă cu o lipsă acută de forță de muncă. Tot mai multe firme care participă la diverse licitații nu au completă lista de personal și, în acest fel, îndeplinirea obiectivelor asumate prin contract sunt puse sub semnul întrebării.
În acest context UAT-urile nu pot decât să atragă investitori pentru a dezvolta comunitățile și să implementeze cât mai multe proiecte de investiții. Cât privește agenții economici, doar o aliniere a salariilor la nivelul celor din Uniunea Europeană pot fideliza forța de muncă. În caz contrar, vor continua să se prezinte la licitații firme care prin oferta depusă nu pot atinge criteriile stabilite în contract și nu au capacitate să ducă la bun sfârșit un anumit obiectiv.
Din pacate, mediul de afaceri local nu a profitat de întoarcerea în țară a vasluienilor, din cauza pandemiei de coronavirus. Fără o strategie care să ofere o perspectivă optimistă de dezvoltare a județului Vaslui, fără a oferi locuri de muncă plătite decent, majoritatea oamenilor întorși din țările europene au plecat din nou la muncă în străinătate.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.