15/06/2024

Zi istorică pentru inițiativa „Vaslui – Capitala Tineretului din România”

3 min read

Vasluiul a intrat în finala cursei pentru titlul de „Capitala Tineretului din România”, alături de Oravița și Ploiești! După lungi zile de lucru, ședințe, discuții și un draft bine pus la punct, a venit și răsplata: un loc printre finaliști.
Cu ce ne-am ocupat până acum?
Încă din prima zi am colaborat cu oricine a dorit să contribuie la atingerea acestui scop comun: ONG-uri, școli, antreprenori, instituțiile orașului, indiferent de culoarea lor politică. Pe 2 mai am urcat pe scena din Piața Civică Vaslui, anunțând public candidatura noastră. De pe 16 mai am început să avem discuții cu întreg spectrul politic din cadrul Consiliului Județean și Primăriei și cu alți actori civici și antreprenori de bază din Vaslui. Pe 26 mai am fost prezenți în cadul Consiliului Local, unde dorința noastră de a unifica instituțiile s-a materializat printr-un potențial Parteneriat de Colaborare între CL și CJ. Pe 31 mai, acest protocol de colaborare s-a confirmat prin vot în cadrul Consiliului Județean, iar noi am fost prezenți. Pe 2 iunie am depus draftul, după câteva luni intense de scris, nopți nedormite și numeroase ședințe, iar pe 3 iunie, Capitala Tineretului din România ne-a confirmat eligibilitatea.
Astăzi, 11 iulie 2022, suntem mândri să adăugăm pe listă și calificarea noastră în finală.
Cu toate acestea, treaba noastră cu siguranță nu se oprește aici!
Vizunea noastră se întinde pe minim 3 ani de zile, ceea ce înseamnă cel puțin două candidaturi la titlul de „Capitală a Tineretului din România, dar mai ales, constituirea unei Federații de Tineret care să ducă tot ceea ce va deriva din acest program și mai departe. Lucrăm pentru a construi un ecosistem sustenabil de conectare a instituțiilor de stat și private, atât din Vaslui cât și regionale, cu tinerii din județ, de toate vârstele. Efectul va fi unul dublu, atât pentru instituții și companii, care vor conștientiza potențialul pre-existent al Vasluiului, cât și pentru tinerii din oraș, care vor avea parte de o susținere mai structurată, coerentă și unitară în conturarea din timp a parcursului vocațional și profesional pe care vor să îl urmeze.
Reamintim că nu urmărim să construim doar festivaluri și activități de-o vară, ci ne dorim acțiuni ce pot fi întreținute și ani de zile după încheierea perioadei în care vom fi purta acest titlu.
Ce ne motivează să continuăm?
Vrem să oferim înapoi comunității vasluiene, în primă fază prin Capitală, ceea ce tinerii de aici oferă deja de ani de zile întregii țări și Europei: creativitate, umanitate, ambiție și profesionalism.
Cine suntem?
Suntem o alianță informală, momentan formată din tineri cu experiență în mediul ONG de profil, autorități publice relevante și actori privați cu un istoric
dovedit de impact pozitiv asupra județului nostru, în anii ce au trecut.
Ușor, ușor, componenta de tineri din alianță va căpăta un contur juridic, sub forma unei Federații de Tineret a întregului județ. Aceasta, așa cum ne-am propus, va continua să lucreze mai departe cu toți cei menționați la această strategie pentru Vaslui.
Până atunci, vă încurajăm în continuare să ne susțineți inițiativa și să nu ezitați să ne contactați în caz că doriți să vă implicați.
e: vasluicapitalatineretului@gmail.com
facebook: @vasluiCTR
instagram: @vasluictr2024
Denisa Săvuc – Coordonator: +40 (787) 537 171
Ioana Amalia Catană – Coordonator: +40 (770) 529 837
Răzvan Blănaru – Secretar General: +40 (754) 700 546

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.