24/07/2024

Vrei să ajutați să-si îndeplineasca un vis?

3 min read

OAMENI DE NOTA…20..CU PLUS!!!

In randurile care urmeaza va vom prezenta niste oameni de toata isprava. Oameni care fac cinste zonei din care se trag. FERMA URSU VS a primit invitația de a participe la BRUSSELS TOMATO FESTIVAL. Vor merge împreună cu Grădina Neculai să reprezinte cu mândrie zona și alături de alți colecționari vor reprezenta România.??❤️
Cum a ajuns să fie colecționara?

Povestea începe din timpul facultății, când, la un curs un domn profesor le-a arătat fotografii de la un festival de tomate.
”De atunci mi-am zis că într-o zi voi avea și eu o masă mare cu diverse tomate. Am început să îmi investesc bursa în semințe. Cultivam la geam, aveam camera plină de tomate la ghiveci de le dădeam la toți prin cămin până am reușit să transformăm saivanul de capre în solar. Era destul de costisitor ce fac, 15 semințe 5-10 lei… Dar a fost dragoste la prima vedere, am știut că asta vreau. Pentru mulți pare o joacă, pentru alții e o curiozitate. Eu știu doar că e multă muncă în spate, mulți bani investiți, multă pasiune și cunoaștere”, ne-a declarat Anca Elena ursu, reprezentanta Fermei URSU VS.
Neculai și Anna Gheorghiu au fost primii care au crezut în ei. I-au dus la primul lor festival, chiar dacă în acel an nu aveau tomate iar ei aveau tomate și o Grădină plină cu de toate, dar nu aveau bani. Familia Gheorghiu le-au păstrat primul Pachet de semințe vânătorești. A contat enorm ca cineva să creadă în ei, reusind sa-i…rasplateasca, sa le mulțumeasca prin premiile primite. Au luat locul 1 la sectiunea Biodiversitate. ”A fiost un premiu care ne-a motivat enorm să continuăm și să facem un mic Rai la Bogdănița numit FERMA URSU VS, unde pe primul loc este biodiversitatea” a continuat Anca Elena Ursu.
Au continuat să meraga la festivalurile din țară. La facultate visa să o cunoasca pe Lumi Poujade, o somitate in domeniu, pe care Anca o știa din ziare, apoi au ajuns să participe la Festivalul ei de tomate de la Timișoara. Acum ii ajută să ajunga la Bruxelles, unde vor fi alături de mari colecționari de tomate.
”Belgia, pentru mine, este țara care m-a făcut sa visez la o fermă școlară. Aici am văzut exemple la mai toate fermele vizitate în cadrul proiectului susținut de Ecoruralis. Abia așteptăm să revenim, să arătăm ceea ce am reușit să facem ducând numele comunității noastre cât mai sus. Cu banii stăm cam prost pentru că am făcut anul acesta mai multe investiții față de ce era în plan(încă 3 solarii). Fiecare ajutor contează și sperăm să strângem banii de transport ( ~2500 RON) ca noi să putem acoperi alte cheltuieli”, a continuat Anca Elena Ursu.
Aceastaa face un apel de suflet catre oamenii de bine pentru a fi ajutati sa ajunga la festivalul din Belgia.
RO82 BREL 0005 5044 0598 0100 URSU ANCA Euro LT50 3250 0574 2711 1123 BIC REVOLT21
Revolut 0747450319 @ursuanca
PayPal ancaursu.elena@yahoo.com
MONEYGRAM URSU ANCA-ELENA
Specificație – DONAȚIE FESTIVAL
”Vom avea un panou frumos de mulțumire și o să călătoriți cu noi prin fotografii și clipurile pe care le vom face. Ne ajută dacă distribuiți postarea”, a incheiat Anca Elena Ursu.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.