24/07/2024

Piețele din comune, orașe și municipii, umplute cu roșii

2 min read

Legumicultorii din județ au început să prezinte documentele justificative, în ceea ce privește comercializarea tomatelor în cadrul programului de susținere a producției de legume în spații protejate din 2022. Anul acesta, peste 70 de fermieri s-au înscris în program, termenul limită de valorificare a producției fiind data de 1 iulie.
Roșiile au fost vândute în piețele agroalimentare ale orașelor, municipiilor și comunelor. Programul de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul curent se adresează producătorilor agricoli, persoane fizice care deţin atestat de producător, valabil până la data de 31 decembrie acest an.
Programul se adresează persoanelor fizice autorizate, intreprinderilor individuale şi familiale cat şi persoanelor juridice, care vor reuși să obţină cantităţile minime de legume în perioadele de timp menţionate, astfel: tomate – cultivate în ciclul I sau ciclul II de producție; ardei gras și/sau lung – capia – cultivați în ciclul II de producție; castraveți – cultivați în ciclul II de producție; fasole păstăi – cultivată în ciclul II de producție; salată – cultivată în ciclul II de producție; spanac – cultivat în ciclul II de producție; ceapă verde – cultivată în ciclul II de producție. Programul vizează obținerea unor produse românești de calitate superioară, competitive cu cele de pe piaţa europeană. Ajutorul de minimis susține cultivarea de tomate, ardei gras, kapia, castraveţi, fasole păstăi, salată, spanac şi ceapă verde în spaţii protejate. Programul a intrat îîn vigoare ca urmare a publicării în Monitorul Oficial al României, a Hotărârii de Guvern nr.148 din 2 februarie 2022 privind aprobarea Programului de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2022.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.